15 Aralık 2013 Pazar

Sülfatsız Sampuanlar ve Sülfatın Saça Zararları

Saçlarınızı herhangi bir şampuan ile yıkamayın. Saçınızın nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilerek en doğru tercihi yapmaya özen gösterin. Ve her şeyden önemlisi saçlarınız için ucuz şampuan kullanmayın. Bu şampuanlarda sizin saçlarınıza zarar verecektir. Bu yüzden şampuan alırken paranıza kıyın. Özellikle ileri yaşta daha iyi anlaşılan bu durum, birçok kişinin sıkıntısı haline gelebiliyor.

Bilinen şampuanların çoğu sülfatlı hammaddeler (SLES, SLS, ALS, MLS) ile üretilirler. SLES'in zararları kamuoyunca bilinmekte bilimsel makalelere konu olmaktadır. Sadece SLES değil sülfat içeren tüm hammaddeler içlerindeki tuzla birlikte saçı aşındırarak saça zarar verirler. Sülfat kökenli hammaddeler zararları ve saçları aşındırıcı özelliklerinden dolayı bilinçli tüketiciler tarafından artık kullanılmamaktadır.

Saçımı yıkarken köpük oluşturmayı seviyorum diyenlerdenseniz sülfatlar (sodyum laureth ve amonyum laureth) saç ve saç derisinde kuruma yapabilir.

Son zamanlarda doğal ürünleri ile adını sık sık duymaya başladığımız Doa kozmetik ürünleri arasında sülfatsız şampuanlardan bulunmaktadır. Başka bir alternatif, bir şampuan yerine kabartma tozu ve elma sirkesi kullanmaktır. Bu yöntem kıvırcık veya boyalı saçlar için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder