21 Mayıs 2015 Perşembe

Hızlı Saç Uzatma

Saç Uzaması ve Saç Derisi Sağlığı


Saç bakımı saç köklerinden başlar. Saç tellerinin dokusu ne kadar iyi, ne kadar parlak olursa olsun saç köklerine gereken özeni göstermezseniz saçlarınız bir süre sonra zayıf ve donuk görünmeye başlayacaktır.

Saç köklerini güçlendirmek için yapmanız gereken 3 şey var; birincisi saç derisini temiz tutarak bakteri, yağ oluşumunu engellemek, ikincisi düzenli masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak, sonuncusu ise doğal yağlarla kurumasını engellemek. Bu 3 temel kuralı uygularsanız saç köklerini güçlendirip, cilt hastalıklarına ve kepeğe karşı koruma sağlamış olursunuz.


Saç Uzatmaya Yardımcı Maddeler


Çabuk saç uzatmak için eczanelerde ve sağlık marketlerde satılan pek çok saç kozmetiği bulabilirsiniz. Bu ürünler dışında B kompleks vitaminleri, A ve C vitamini içeren multivitamin takviyeleri saçların sağlıklı uzaması için size yardımcı olabilir.

Bunlar dışında özellikle saç uzaması üzerinde olumlu etkisi bulunan vitamin ve doğal ürünler arasında beta-karoten, keten tohumu yağı, silis, ısırgan otunu sayabiliriz. Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız veya saç derisini etkileyen bir rahatsızlığınız varsa bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışarak olası yan etkileri hakkında bilgi alın.

Saç Uzatan Maddeler


Pek çoğunuz saç uzatan maddeler arıyorsunuz bu yazıda size saç uzatmada kullanabileceğiniz maddeleri ve vitaminleri sıralayacağız. Sizlere kükürt, çinko oksit, keratin, b5 vitamini ve e vitamini hakkında bilgiler vereceğim.

Kükürt Saç Uzatır Mı


Kükürtün hızlı saç uzatma konusunda oldukça etkili bir maddedir. Kükürtle saçlarınızı çok hızlı uzatabilirsiniz. Kükürt saç uzattığı iddia edilen bitkilerin birçoğunun yapısında bulunan ana maddedir. Bu yüzden kükürt ile saç uzatmak mümkündür.

Hatta bir çok bitki harici biyosülfütle yapılan bakımın etkisini sağlayamaz. Kükürtü biyosülfür formunda kullanmak gerekiyor. Biyosülfür formu kükürtün suda çözünen formudur ve saç uzatmada bu form kullanılır. Katı kükürt suda çözünmez bu yüzden kullanamazsınız.

“Kükürt Minerali’ nin Görevi: Bağ dokusu, deri, tırnak üretimi, kan şekeri seviyesinin kontrolu, vücudun zehirlerden temizlenmesi, safra üretimi.Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için gereklidir. Oksijen dengesinin muhafazasına yardımcı olur,bu da beyin fonksiyonları için çok önemlidir. Sülfür aynı zamanda B-grubu vitaminlerinin işlevlerini yerine getirmesine ve karaciğerde safranın salgılanmasına yardımcı olur.

Çinko Oksit Saç Uzatır mı


Çİnko oksitle saç uzatmanız mümkün, çinko oksit saç köklerindeki dolaşımı sağlayarak saç derisine zararlı bakterilerin üremesini engeller. Saç uzatma bakımları yapacaksanız o bakımlarda kullandığınız kükürt, keratin, e vitamini ve b5 vitamini gibi maddelerin etkinliğini arttırmaktadır.

Keratin Saç Uzatır Mı


Saçın yapısının keratin olduğunu ve kükürtün saçın keratinel oluşumunu hızlandırdığını biliyoruz. Keratin saç uzaması noktasında saç derisine yapılacak bakımlarda önemli bir yere sahip. Keratin özellikle b5 vitamini c vitamini ile karıştırılınca etkinliği artıyor. Protein ve vitamin bakımını tamamlamak için mineral bakımı yapıyorsunuz. Kükürt bu bakımı oldukça arttırıyor. Yani keratin bir protein ve saçın yapıtaşı bu noktada saç derisine sürülecek keratin özellikle vitamin ve kükürtle kombine edildiği zaman saçlarınızı sizin bile şaşıracağınız bir hızda uzatıyor.


 B5 Vitamini Saç Uzatır Mı


Kükürdün b gurubu vitaminlerle saç uzattığını yazmıştık. Biyosülfür yani suda çözünebilir kükürt özellikle b5 vitaminin etkisini arttırıyor. B5 vitamini yani d-panthenol de dene pantoneik asit onarıcı özellikleri ile bilinir. Kadınların çoğu bepanten sürdüklerinde yüzlerinde tüylenme olduğunu gözlemlemiştir. Evet bepanten %6 oranında b5 vitamini içerir. siz bunun saf formunu veya %75 lik formunu saç derinize uygularsanız hele de bunu diğer minerallerle beslerseniz ne olur, tabi ki saçlarınız uzar.


E Vitamini Saç Uzatır Mı


E vitamini saç uzatma tariflerinin bir çoğunda kullanılır. Bunun nedeni e vitaminiinin saç derisindeki etkileridir. E vitamini saç uzatma konusunda çok etkilidir. Ancak kadınların bu konuda düştükleri en büyük hata e vitamini ampulleri kullanmalarıdır. Ampullerdeki oran çok düşüktür, siz ampul değil de daha çok alfa tokaferol formunda bal kıvamında olan e vitamini kullanmalısınız.

Yazımın sonuna gelirken, "Sülfatsız Sampuanlar ve Sülfatın Saça Zararları" başlıklı yazımıznda dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder